• Yayınlayan
  • 10 Temmuz 2020

Marketlerde Ozonun Avantajları


Marketlerde ozon uygulaması ile meyve ve sebzeler tazeliklerini normalden 2 kat daha fazla koruyabilmektedirler.
Marketlerin taze gıda depolarında ozon uygulaması ile gıdaların raf ömrü 2 kat artmaktadır.
Taze et ve balık reyonlarında ozon uygulaması ile ürünlerin tazeliklerini en az 2 kat artırmak mümkündür.
Taze balık reyonlarında ozonlu buz kullanılması, balıkların daha uzun süre taze kalmasını sağladığı gibi, steril olduğu için ozonlu buzdan taze balıklara mikrobiyal bir bulaşma gerçekleşemez. Normal buzda mikrobiyal yük fazla olduğundan dolayı, market ortamında zamanla eriyerek bünyesinde bulunan mikroorganizmaların taze balıklara bulaşmasına ve balıkların daha kısa sürede bozulmasına neden olmaktadır.
Taze balıklarla yapılan 12 günlük ozonlu buz ve normal buz deney çalışmasında; Ozonlu buzda bekleyen balıklarda bakteri sayısı 12 gün sonra 90.000 iken normal buzda tutulan balıklarda yapılan sayımda bakteri sayısı 2.800.000′ e ulaştığı tespit edilmiştir.